Winst Jouster korfballers thriller tegen DTG uit Wijckel

Foto Pixabay

JOURE - Na een voorjaarstop van drie weken, ontving Joure afgelopen weekend DTG. De thuisploeg was gewaarschuwd, de speelronde ervoor werd totaal onnodig verloren van hekkensluiter Kinea uit De Pein en de bezoekers uit Wijckel zouden hun huid duur verkopen.

DTG kende een vliegende start. Na tien minuten hadden de bezoekers vier doelpunten gemaakt, tegen nul voor Joure. Met twee goals, halverwege de eerst helft, vond Joure weer aansluiting. DTG bleef makkelijk de korf vinden en behield steeds een voorsprong van twee. Met nog drie minuten voor de pauze, zorgden Aukje Marije Hofstra en Marc Vrieseling voor de gelijkmaker: 9-9. Dat wastevens de ruststand.

Na de pauze was het stuivertje wisselen tussen beide ploegen. Tot 13-13 ging de score gelijk op. Met nog twintig minuten te spelen stonden de dames aan Jouster zijde op en zorgden voor een ruime voorsprong. Joure vergat hierna de score uit te breiden en DTG kwam sterk terug. Met nog een minuut op de klok kwam Wijckel gelijk en liepen de gemoederen bij beide ploegen hoog op.

Zowel de Jousters als de bezoekers kregen kansen op de gelijkmaker, maar die leek niet te vallen. Tot in de slotseconden Joure een strafworp kreeg. Onder zware druk werd deze benut: 19-18. De ontlading was groot bij de thuisploeg. Door de winst blijft Joure in het spoor van koploper Elburg.

Naaste achtervolger Sparta (Zevenhuizen) won van Emmeloord en daardoor kunnen de Jousters
volgende week in Zevenhuizen promotie veiligstellen.