VV Balk viert 75-jarig jubileum; Cor Zeldenrust erelid

BALK - VV Balk vierde afgelopen weekend het 75-jarig jubileum. De club werd in 1946 opgericht en passeerde daarmee in 2021 al het jubileummoment. Corona stond echter een feest in het pad.

Het 75-jarig bestaan werd gevierd met onder andere een openingswedstrijd tussen Oud-Balk en Oud-Balk. Er was muzikaal vermaak van Rintje Kas en Marco Kramer. Ook de jeugd werd niet vergeten een spellencircuit en bubblevoetbal.

Tussen de jubileum activiteiten door werd er zaterdag ook nog nacompetitie gespeeld op De Wilgen. Het eerste van Balk moest aan de bak tegen LTC uit Assen. Het was prachtig weer, de zon scheen volop en met een kopje koffie of een biertje in de hand was de sfeer prima. Middels vuurwerk en rook liet Balk goed van zich 'horen'. Het werd uiteindelijk een spannende wedstrijd, die helaas met 2-4 werd verloren. De dag werd afgesloten met een gezellig matinee.

Erelid
Op vrijdagavond was er een speciaal moment voor vrijwilliger Cor Zeldenrust. Hij werd tot eigen verbazing benoemd tot erelid van zijn VV Balk. ,,Dit als blijk van waardering en door jarenlange inzet meer dan verdiend. Cor heeft in verschillende commissies en in het bestuur gezeten. In al die (43) jaren is Cor erg betrokken bij onze vereniging geweest en doet dat nog steeds. Vooral de passie waar hij dit mee doet is niet te beschrijven en zeer bewonderenswaardig.''