VV Balk MO13-1 maakt indruk in Zwolle

Foto VV Balk

BALK - Afgelopen weekend deed VV Balk MO13-1 in Zwolle mee aan het People & Payment meiden- en vrouwenvoetbaltoernooi. Ondanks dat het seizoen er al geruime tijd op zat, hebben de meiden van Balk bewezen dat ze hecht team zijn en er vol voor zijn gegaan.

Vooraf leek het een pittige uitdaging te worden en bij vlagen was dat ook zeker zo. Daarom stond plezier hebben voorop. De meiden van Balk spelen normaliter 4e klasse. Favoriet was de lokale Be Quick ‘28 MO13-1, kampioen in de 2e klasse met forse voorsprong. Met 5 wedstrijden van 25 minuten op het programma en daarbij weinig rust tussen de wedstrijden door was het hard werken.

Be Quick ’28 werd in de eerste wedstrijd op 0-0 gehouden. Daarna tegen Urk M013-1 en Urk MO13-2 was Balk los, 0-5 en 0-9. De wedstrijd tegen WVF MO13-1 was spannend tot het einde, maar werd met 0-1 gewonnen. Omdat Balk in de laatste wedstrijd er nog vol voor ging werd Berkum MO13-1 met 0-8 verslagen. En daarmee mede op doelsaldo won Balk het toernooi in de MO13-1 poule. Een hele knappe prestatie.

Tekst: Josha de Vries