Voorzittershamer De Fryske Quadrille van Frits de Jong naar dochter Setske

TJERKGAAST - Onlangs heeft Frits de Jong de voorzittershamer van De Fryske Quadrille overgedragen aan dochter Setske. Zij is binnen de Friese paardenwereld evenals haar vader een bekend gezicht. Dat meldt paardenblad de Phryso op haar website. De Jong is 13 jaar voorzitter van het wereldberoemde Friese paardengezelschap geweest. Hij kampt al langer met gezondheidsproblemen.

 ''Het was een verrijking om onderdeel te mogen uitmaken van deze bijzondere groep mensen met allemaal de gezamenlijke passie voor het Friese paard. Zowel in binnen- en buitenland hebben we optredens mogen verzorgen en kwamen daardoor op vele en afwisselende evenementen. Het was een mooie tijd'', zo laat hij aan de redactie van Phryso weten.

De Jong fungeerde binnen de Quadrille als voorzitter, had de leiding en gaf instructies. Onlangs nog was hij aanwezig bij de trainingen op het terrein bij manege De Ooorsprong in Sint Nicolaasga. In 2020 werd hij benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau voor alles wat hij, samen met zijn vrouw Rinske, voor het Fries paardenras heeft gedaan.

Bron: www.phryso.com