VIDEO / Sonneveld's 'Het Dorp' bewerkt over Oranje keeper Andries Noppert

Heleen Wagemans bewerkte 'Het Dorp' over Oranje keeper Andries Noppert Foto Rene Nijhuis / Orange Pictures

JOURE - Heleen Wagemans heeft 'Het Dorp' van Wim Sonneveld bewerkt tot een versie voor dorpsgenoot Andries Noppert. De nuchtere Friese keeper van het Nederlands Elftal is sinds de start van het WK-voetbal in Qatar uitgegroeid tot een antiheld. "The tower zet De Jouwer op de kaart, de bakker maakt zelfs Nopperttaart, heel Joure smult ervan", zo begint de bijzondere versie van 'Het Dorp' die Wagemans heeft gemaakt.

Op de melodie van Wim Sonneveld zijn bekende liedje heeft ze een tekst geschreven over doelman Andries Noppert. Wagemans woont zelf in Joure. Ze ziet dat het hele dorp in z'n greep is van de keeper van het Nederlands elftal, die in Joure is geboren. ,,Joure is echt een dorp. Iedereen kent hem van vroeger, iedereen is in de ban van hem."

Dat bracht Wagenaar op het idee om er zelf ook iets mee te doen. ,,Ik vind het leuk om op bestaande melodieën een andere tekst te maken. Alles wat me bezighoudt en wat ik leuk vind, gebruik ik daarvoor", zegt ze.

,,Fantastische man"
Ze kwam uit bij het nummer 'Het Dorp' van Wim Sonneveld. ,,Voor Louis van Gaal is er ook een lied gemaakt op 'Het Dorp'. Ik dacht: nu ga ik dat ook voor Andries Noppert doen."

,,Ik vind het nu ook extra leuk, omdat ik hem zo'n fantastische man vind", zegt Wagenaar over de Oranjedoelman. ,,Hij is lekker nuchter. Hij is echt bezig met keepen. Niet zoals Van Breuekelen vroeger, dat hij iedereen stond te intimideren. Het leuke aan Andries is dat hij echt met de wedstrijd bezig is en ik vind het een geweldige keeper. Ik heb verder geen verstand van voetbal, maar ik vind het geweldig om naar te kijken."

Het volledige liedje
Wagenaar zette het eindresultaat op Facebook en Youtube. ,,Ik heb het ook gedeeld op de pagina van Joure. Daar heb ik hele leuke, enthousiaste reacties gekregen." De maaktster van het lied over Andries Noppert is in haar dagelijks leven docent op hogeschool NHL in Leeuwarden. ,,Het is gewoon een hobby, maar als er iemand naar mij komt en vraagt: goh, wil je voor mij ook een liedje schrijven? Dan doe ik dat natuurlijk graag en als de NOS belt, kom ik natuurlijk ook."