Verlies tegen Kinea zuur voor Jouster korfballers

Foto Pixabay

JOURE - De korfballers van sc Joure waren gewaarschuwd voor hekkensluiter Kinea uit De Knipe. Thuis werd maar net en zeer moeizaam gewonnen (23-22). Na een vliegende start ontvouwde zich zaterdag een gitzwart vervolg. De Jousters verloren de grip op de wedstrijd; Kinea rook bloed en zette de bezoekers weer met beide benen op de grond: 26-21.

De ploeg van René Zuil begon sterk aan het treffen met de nummer laatst op de ranglijst. Vlot kwamen de Jousters op 1-3 en bouwden de voorsprong uit naar 3-8 halverwege de eerste helft. Kinea kwam sterk terug en loerde op de gelijkmaker. Met nog vijf minuten op de klok leverde een tussensprint van de thuisploeg zelfs een voorsprong op: 12-11. Met een goal in de laatste minuut bepaalde Joure de ruststand op 12-12.

Beslissende slag
Na de pauze wisselden de kansen constant. Joure pakte een voorsprong en direct daarna kwam Kinea weer langszij. Op 16-16, met nog twintig minuten te spelen, sloeg De Knipe een beslissende slag met vijf achtereenvolgende goals. De achterstand werd nog eenmaal teruggebracht tot twee doelpunten, maar dichterbij kon Joure niet komen. Bij Kinea vielen in het slot van de wedstrijd de ballen gemakkelijk binnen, resulterend in een forse nederlaag voor Joure: 26-21.

Joure staat door het verlies op de tweede plaats, twee punten achter Elburg. Emmeloord en Sparta (Zevenhuizen) staan gedeeld derde en hebben twee punten achterstand op Joure. De competitie ligt de komende twee weekenden stil vanwege de voorjaarsvakantie. Op 11 maart speelt Joure de volgende wedstrijd, thuis tegen DTG uit Wijckel.