Veerkrachtige Jouster korfballers verslaan De Pein

Foto Pixabay

JOURE - Joure speelde de seizoensouverture in de derde klasse tegen promovendus De Pein. De kampioen van de 4e klasse, was een niet te onderschatten tegenstander, maar dat gebeurde wel. Na een bar slechte eerste helft moesten de Jousters alle zeilen bijzetten om drie punten mee naar huis te nemen: 12-15.

De equipe van René Zuil was in het eerste bedrijf geen schim van de ploeg die in de voorbereiding prima resultaten boekte tegen ploegen uit de tweede klasse. Na een prima start, 1-2 voorsprong, kwam Joure totaal niet meer in het spel voor. Liefst twintig minuten werd niet gescoord, voordat Karin Otter de ruststand op 3-7 bracht. De Jousters mochten van geluk spreken dat de achterstand niet nog groter was.

Mede door een aantal tactische omzettingen, de heren werden van vak gewisseld, kwam Joure heel anders voor de dag in de tweede helft. Wederom Karin Otter, Marc Vrieseling en Elmar van Spil zorgden voor een gelijke stand na vijf minuten spelen. Joure kwam zelfs even op voorsprong, maar ditmaal was het De Pein dat tweemaal de korf vond: 9-8. Nadat de stand halverwege het tweede bedrijf weer gelijk werd getrokken, pakte Joure door. Via 10-12 speelde Joure de wedstrijd vakkundig uit: 12-15.

De eerste overwinning moest vanuit de tenen komen, maar de kop is eraf. Volgende week speelt Joure om 14:30 uur een thuiswedstrijd tegen DWA/Argo uit Winsum (Groningen).