Sven Kramer mag wel naar de Olympische Spelen, ook Antoinette en Michelle de Jong, Jorrit Bergsma en Ireen Wüst gaan mee

HEERENVEEN - Schaatser Sven Kramer mag wel naar zijn vijfde Olympische Spelen in Peking. Dat hebben de keuzeheren aan het einde van zondagmiddag bekend gemaakt.

Daarmee kan de schaatser uit Heerenveen zijn titel op de 5 kilometer verdedigen. Ook komt hij uit op de ploegenachtervolging en de massastart. Dat laatste onderdeel is verrassend, aangezien hij vier jaar geleden zijn laatste massastart reed.

Sven Kramer is de meest succesvolle Nederlandse man op de Spelen. Hij wist tot nu toe in totaal vier keer goud, twee maal zilver en drie maal brons te winnen.

Naast Kramer komen ook Jorrit Bergsma, Antoinette de Jong, Michelle de Jong en Ireen Wüst in actie. De Olympische schaatsploeg wordt compleet gemaakt met Kjeld Nuis, Thomas Krol, Marcel Bosker, Patrick Roest, Kai Verbij, Merijn Scheperkamp, Hein Otterspeer, Sanne in't Hof, Irene Schouten, Femke Kok, Marijke Groenewoud, Carlijn Achtereekte en Jutta Leerdam.

De winterspelen worden van 4 tot en met 20 februari in China gehouden.