Stefan Boersma met CP-team uit het WK in Spanje

JOURE - Stefan Boersma ligt met het he Nederlands CP-team uit het WK in Spanje. De Jouster keeper stond in de laatste vijf minuten van de wedstrijd op goal tegen de Verenigde Staten. Hij verving doelman Damian Schellekens. De Oranje ploeg kon in de kwartfinale niet van hen winnen. In het zomers warme Salou maakten de Amerikanen drie doelpunten tegen nul voor Oranje.

Voor de start van het WK was het streven van het CP-team om de kwartfinales te halen. Dat lukte maar net. Eerst won Nederland van Venezuela (1-0), daarna volgde verlies tegen Canada (0-1) en een gelijkspel tegen de Engelsen (1-1) in de poulefase van het toernooi. Eenmaal in de knock-outfase lag alles open voor de nummer acht van de wereldranglijst.

VS te sterk
De Verenigde Staten, twee posities hoger op de wereldranglijst, was te sterk voor Nederland. In eerste instantie boden de Nederlanders de Amerikanen goed tegenstand. Dit deden ze met drie centrale verdedigers en spelend vanuit een gesloten organisatie. Pas in de 25e minuut schoot Meyer-Crothers de bal langs keeper Schellekens in het net van Nederland (1-0).

Even na rust herhaalde Amerika's nummer 11 dat kunstje nog een keer door vanuit een vrije trap op grote afstand direct te scoren (2-0). In blessuretijd maakte Meyer-Crothers de hattrick rond. Daarmee werd de eindstand 3-0.

Strafschop Oranje
Eerder in de wedstrijd, halverwege de tweede helft, kreeg Nederland een strafschop nadat er een overtreding op Sem van Helden werd gemaakt. Ondanks dat Jeroen Schuitert hard in schoot wist hij de kans niet te benutten. De Amerikaanse keeper keerde de bal.

Nog twee keer in actie
Ondanks het verlies in de kwartfinale komt het Oranje CP-team nog twee keer in actie op het WK in het Spaanse Salou. Het gaat nu nog om de plaatsen 5 tot en met 8. De eerstvolgende wedstrijd is aanstaande donderdag tegen Ierland.

Wat is CP-voetbal
CP-voetbal speelt zeven tegen zeven. De voetballer hebben een motorisch probleem als gevolg van een al dan niet aangeboren hersenbeschadiging. Het veld waarop wordt gevoetbald is 5 x 2 meter.

Bron: OnsOranje.nl/Francis Grondhuis