Schaatsers staan alweer op het ijs, Ireen Wüst aan de slag bij TalentNED

HEERENVEEN - Het is nog volop zomer, maar de schaatsers rijden inmiddels alweer hun ronden op het ijs van Thialf. Aan de baan is ook schaatsster in rustte Ireen Wüst te vinden. Het afgelopen schaatsseizoen betekende voor haar het einde van een prachtige carrière op het ijs. Wüst zet haar sportieve loopbaan echter voort bij TalentNED. Half augustus tekende Nederlands succesvolste olympiër een contract bij dit talententeam op ijs de fiets. Met de aanstelling werd ze toegevoegd aan het team van coaches en specialisten, via welke weg ze haar ervaring en kennis over kan brengen op een nieuwe lichting topsporters.

Gerard Kemkers, directeur van TalentNED, over de aanstelling van Ireen: ,,Ireen en ik kennen een rijke geschiedenis met tal van hoogtepunten. We werkten negen seizoenen samen bij de TVM schaatsploeg. Daarnaast was Ireen onderdeel van de TalentNED schaatsploeg, in de tijd dat TalentNED nog een seniorenteam had. Die periode ligt inmiddels al weer een tijdje achter ons. Op dit moment focussen we ons op de reden waarom we TalentNED ooit zijn begonnen.

Rugzakken vullen
Kemkers vervolgd: ,,We willen jonge talentvolle sporters goed voorbereid naar de absolute top begeleiden. ‘Goed voorbereid’ wil zeggen dat we ze de juiste bagage mee willen geven om te kunnen slagen als topsporter, als winnaar, in alle sporten waarin wij actief zijn. Ik ben erg verheugd dat Ireen, met al haar kennis en ervaring, gaat helpen om die rugzakken, samen met de andere stafleden, tot de rand toe te vullen. We willen graag de nieuwe Sven, Marianne, Matthieu óf Ireen opleiden en vinden het fantastisch dat we TalentNED-talenten kunnen koppelen aan de meest succesvolle Olympiër aller tijden!”

Leren als topsporter
Ireen Wüst is blij om de kans bij TalentNED te krijgen. ,,Ik ben heel erg blij dat ik deze kans bij TalentNED krijg. Hiermee kan ik mijn carrière na mijn topsportleven verder vorm geven. Ik vind het fantastisch om met mijn 18 jaar aan ervaring in de topsport de talenten van de toekomst verder te gaan helpen. Tijdens mijn topsportcarrière had ik ook graag iemand met veel ervaring in de topsport om mij heen willen hebben. Tijdens je topsportperiode heb je natuurlijk coaches, fysio’s en voedingsdeskundigen om je heen die je verder helpen. Maar er zijn nog zoveel meer facetten om te leren als topsporter. In mijn nieuwe functie bij TalentNED ga ik mijn uiterste best doen om alle talenten in de Academy te leren om 24/7 topsporter te zijn, met alles wat daarbij komt kijken!”