Schaatsster Myrthe de Boer ,,Ik heb het absoluut naar mijn zin''

Foto Team Jumbo-Visma / Robert Prins

SCHARSTERBRUG - Sinds afgelopen voorjaar schaatst Myrthe de Boer bij het talententeam van Jumbo-Visma. De 20-jarige inwoonster van Scharsterbrug maakte de overstap vanuit Gewest Fryslân. Op de website van de ploeg stelt De Boer zich voor.

Myrthe de Boer en haar teamgenoten zijn inmiddels begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het Development Team van Jumbo-Visma doet dat onder leiding van trainer/coach Sicco Janmaat.

De Scharsterbrugse vertelt dat het in de ploeg goed geregeld is met een professionele omgeving om in te werken. In het begin moest ze nog wel wennen, maar het team wordt volgens haar steeds hechter wordt.

Naast het schaatsen zijn wielrennen en voetbal favoriete sporten van Myrthe. ,,Afgelopen seizoen ben ik twee keer naar een wedstrijd van Heerenveen geweest en dat was echt als vanouds. Als ik mag kiezen, vind ik het leuker om een wedstrijd in het stadion te kijken dan op televisie."

Klik voor het complete gesprek met Myrthe de Broer op de link www.teamjumbovisma.nl/interview/nieuws/kennismaken-met-myrthe-de-boer-ik-ben-een-makkelijke-prater/