sc Heerenveen uitgeschakeld in KNVB-beker

Foto: sc Heerenveen/FPH

HEERRENVEEN - Het bekertoernooi zit erop voor sc Heerenveen. In de kwartfinale verloor Heerenveen met 0-1 van Feyenoord. In de slotfase scoorde Santiago Giménez het enige doelpunt van de wedstrijd.

Thom Haye was ziek en werd vervangen door Anas Tahiri. Verder heeft trainer Kees van Wonderen geen wijzigingen aangebracht in zijn basisopstelling ten opzichte van de wedstrijd tegen RKC Waalwijk afgelopen weekend (1-4 verlies).
 
Heerenveen begon goed aan de wedstrijd. De ploeg toonde aanvallende intenties, maar kreeg in de beginfase weinig kansen.

In de 28e minuut profiteerde Rami Al Hajj van het balverlies van Feyenoord-middenvelder Orkun Kökcü. De middenvelder legde de bal voor op Sydney van Hooijdonk, maar met alleen doelman Timon Wellenreuther tegenover zich kreeg de spits de bal niet tussen de palen.
 
Daarna kwam Feyenoord iets beter in de wedstrijd. Javairô Dilrosun was verantwoordelijk voor het eerste dreigende moment van de kant van de Rotterdammers, maar zijn schot verdween vlak naast het doel van doelman Xavier Mous.

Na rust ging het spel mooi op en neer. Beide partijen slaagden er echter niet in de status quo te doorbreken, ook niet toen Ché Nunnely de bal na een hoekschop voor zijn voeten kreeg. Hij raakte de bal echter niet optimaal en dus kon Wellenreuther draaien. Aan de andere kant moest Mous in actie komen toen Quilindschy Hartman een schot op doel deed.
 
Twintig minuten voor tijd wilde Heerenveen een strafschop nadat Osame Sahraoui naar de grond ging in een duel met Neraysho Kasanwirjo. Scheidsrechter Pol van Boekel vond het echter niet genoeg voor een strafschop.

Feyenoord nam daarna het initiatief wat meer over. In de 76e minuut werd Hartman in positie gebracht door Danilo. Mous was alert en kon zo voorkomen dat Heerenveen op achterstand kwam te staan.

Nog steeds 0-1

Die achterstand kwam er wat later alsnog. Tahiri verloor de bal aan Alireza Jahanbakhsh. Na een mooie combinatie met Danilo kwam Santiago Giménez vrij voor het doel. De Mexicaanse spits liet die kans niet liggen: 0-1.

Bij Heerenveen kwam de klap hard aan. De Friezen probeerden wel nog iets te forceren, maar kwamen niet verder dan een kopbal naast het doel van Pawel Bochniewicz.

De kwartfinale is dus dit seizoen de definitieve stop voor sc Heerenveen in de KNVB-beker.