sc Heerenveen pakt drie punten in Stadion Galgenwaard

UTRECHT - sc Heerenveen heeft in een zonnig Utrecht gewonnen. De wedstrijd was echter rommelig, maar de ploeg wist zelf twee keer te scoren en de drie punten mee te nemen naar Fryslân.

De eerste helft was rommelig aan beide kanten. Beide ploegen kregen de bal wel meerdere keren in het zestienmetergebied, maar weten de kansen niet af te maken.
 
FC Utrecht begint wel sterker dan sc Heerenveen en krijgt na net een minuut haar eerste kans al. Mats Seuntjes komt dichtbij de goal maar weet de bal er niet in te krijgen.
 
Dan zakt Utrecht wat in en wordt sc Heerenveen gevaarlijker. Nieuwe Moldavische spits Ion Nicolaescu, Haye en Nunnely komen een paar keer dichtbij de Utrechtse keeper Barkas maar kunnen nog niet scoren zoals nicolaescu tegen RKC Waalwijk wel deed.
 
 
Dan komt er ineens een serieuze kans voor Utrecht. Jens Toornstra geeft de bal eerst voor, maar Syb van Ottele verdedigt door de bal over de goal te koppen. De corner van Can Bozdogan voor Utrecht wordt eerst ook nog weggekopt richting het middenveld, maar Toornstra vangt hem op en schiet heel hard richting de goal, die gaat maar net over.
 
Dan wordt Heerenveen weer brutaler en probeert een aantal keer op goal te schieten. Maar een kopbal van Mats Köhlert en een schot van ver van Thom Haye belandde in de handen van de Utrechtse keeper.
 

Geel voor Van Ottele

In de extra tijd van de eerste helft kreeg Utrecht de grootste kans tot dan toe. Syb van Ottele maakt een overtreding en pakt geel. Daardoor komt er een gevaarlijke vrije trap voor Utrecht. Bozdogan schiet hard en laag op goal maar Noppert duikt naar de hoek en bokst de bal weg.
 
De tweede helft begint minder rommelig. Nunnely schiet in de 55e minuut tegen de zijkant van het net. Hidde ter Avest krijgt gelijk daarna een grote kans en schiet van dichtbij op de lat van Noppert.
 
Daarna was het een erg aanvallende periode voor Utrecht en had Heerenveen veel geluk dat de eerste treffer niet werd gemaakt.
 
Dat begint bijna als Noppert voor de tweede keer in de wedstrijd in de voeten van de tegenstander schiet. Victor Jensen passeert de keeper maar de bal wordt nog net door Bochniewicz van de lijn gehaald. Anastasios Douvikas schiet gelijk daarna nog tegen de lat.

Utrecht blijft beter voetballen. En Seuntjes schuift bijna een bal van Azarkan binnen in de hoek van het doel van Heerenveen. Compleet tegen de verwachting in komt Heerenveen ineens op voorsprong door een goal van Sahraoui. Die in zijn eentje in het zestienmetergebied door twee verdedigers van Utrecht door weet te dribbelen en de bal vanuit een lastige hoek precies in de hoek weet te liggen.
 
Consternatie dan bij Utrecht als Noppert probeert te verdedigen maar de bal mist en Seuntjes raakt. Maar de scheidsrechter besluit te laten doorgaan en Heerenveen is los. Nicolaescu mist de hoek van het Utrechtse goal daarna met maar een paar centimeter.

Utrecht komt wel wat terug in de wedstrijd, maar weet geen gelijkmaker meer te maken. Heerenveen profiteert en maakt uit een counter zelfs nog een treffer. Daniel Karlsbakk schiet de bal binnen. Eindstand: 0-2.