sc Heerenveen flink teleurgesteld over de nieuwe coronamaatregelen

Foto: sc Heerenveen/FPH

HEERENVEEN - sc Heerenveen is flink teleurgesteld over de nieuwe coronamaatregelen die het demissionaire kabinet vrijdag aangekondigde. 

De komende drie weken worden alle sportwedstrijden in Nederland weer gespeeld zonder publiek. Dat betekent dat het Abe Lenstra stadion op zondag 21 november tegen Willem II en een week later tegen PSV leeg moet blijven.

Momenteel kampt Nederland weer met oplopende coronabesmettingscijfers. Daarop kondigde het demissionaire kabinet vrijdag een gedeeltelijke lockdown aan, voor in ieder geval drie weken (tot en met zaterdag 5 december). Sportwedstrijden gaan door, maar zonder publiek. Een dikke streep door de rekening voor de voetbalclubs en met name de supporters.

Door de aangekondigde maatregelen speelt sc Heerenveen de competitiewedstrijden tegen Willem II, PSV en Heracles Almelo voor lege tribunes. De club is hierover zeer teleurgesteld, met name voor iedereen die altijd trouw achter de club is blijven staan: van vrijwilligers en seizoenkaarthouders tot de sponsoren. Het doet pijn dat we hen opnieuw moeten teleurstellen. Dit besluit had wat sc Heerenveen betreft niet genomen moeten worden.

Sinds de eerste lockdown heeft de hele voetbalbranche – de KNVB, de Eredivisie CV en alle overige betaaldvoetbalclubs – aangetoond veilig en verantwoord wedstrijden te kunnen organiseren. Er is geen bewijs dat stadions besmettingshaarden bleken te zijn. Daarnaast heeft sc Heerenveen door mee te werken aan de fieldlabs en pilots met het coronatoegangsbewijs kennis en ervaring opgedaan, die we konden delen met andere sectoren.

De KNVB en de Eredivisie CV zijn aan het onderzoeken of het mogelijk is om de genoemde wedstrijden op te schuiven. sc Heerenveen hoopt dat een of enkele speelronden kunnen worden verplaatst, zodat deze duels alsnog met de vrijwilligers, supporters en sponsoren kunnen spelen.

De kaartverkoop voor de wedstrijden tegen Willem II en PSV was al gestart. Supporters die voor (een van) deze duels kaarten hebben gekocht, kunnen hun geld terugkrijgen. Zij kunnen zich melden bij de afdeling Supporters Service van sc Heerenveen.\

Bron: sc Heerenveen