Rondje voor sportverenigingen steuntje in de rug

Foto Pixabay

DFM - Ook de sportclubs in de gemeente hebben het moeilijk door de coronacrisis. Niet alleen is het lastig met trainingen en kunnen er geen wedstrijden worden gespeeld, ook zijn er geen inkomsten. Daar waar normaal gesproken de sportkantines zorgen voor de nodige euro's voor de verenigingen is dat ook in deze tijd niet mogelijk.

Om de lokale sport toch een steuntje in de rug te geven is de actie 'Rondje Voor Je Club' opgezet. Sporters en supporters sparen geld uit doordat ze geen rondje in de clubkantine kunnen geven. Met de actie kunnen zij nu toch hun favoriete vereniging steunen. In totaal zijn er landelijk al 3.829 rondjes gegeven, met een waarde van € 76.580,-.

In De Fryske Marren gaat SC Joure aan kop. Ze ontvingen tot nu toe bijna 30 rondjes en verdienden daarmee € 585,-, gevolgd door VV Sleat met 23 rondjes (€ 460,-) en VV Delfstrahuizen die evenals CVVO Lemmer 19 rondjes ter waarde van € 380,- heeft gekregen.

Clubs steunen met een rondje kan via www.rondjevoorjeclub.nl Een rondje is een donatie voor de club ter waarde van een rondje in de kantine, te weten €20,-. Meerdere rondjes geven is ook mogelijk, maar men kan ook kiezen voor een half of kwart rondje om de sportvereniging te steunen.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden