Pieter-Jan Postma geniet als coach: "Deze rol ligt mij heel goed"

Pieter-Jan Postma voer afgelopen zomer mee op het skûtsje van Langweer Foto Gewoan Dwaan - Douwe Bijlsma

GOINGARIJP - Als zeiler deed Pieter-Jan Postma drie keer mee aan de Olympische Spelen. Sinds dit jaar is de inwoner van Sneek coach van de Ilca 7-ploeg. Deze week zit Postma dagelijks in de boot om zijn pupillen te begeleiden tijdens het WK in Scheveningen.

"We werken toe naar de Olympische Spelen van volgend jaar", vertelt Postma. "Ik heb vijf pupillen die ik mag coachen, waaronder de huidige nummer één van ons land Duko Bos. Ik ben nu een half jaar bezig en het gaat boven verwachting goed."

"Het coachen past heel goed bij mij", vervolgt Postma. "Ik zet de sporter graag op nummer één. Als coach ben je soms een vriend, maar soms moet je ook hard zijn. Ik ben heel dankbaar dat ik dit mag doen."

Uitkijken naar de Olympische Spelen
Hoewel Postma deze week erg druk is tijdens het WK in Scheveningen, kijkt de voormalig zeiler al met een schuin oog naar de Olympische Spelen van volgend jaar. "Het zeilen wordt gehouden in Marseille. Dat gaat een geweldig evenement worden. Het niveau in onze klasse ligt enorm hoog, ik kijk er nu al naar uit."

Tekst: www.OmropFryslan.nl