Noppert opnieuw uitgeschakeld in derde ronde WK

JOURE - Danny Noppert is dinsdag uitgeschakeld op het WK darten in Londen. In zijn partij in de derde ronde was Ryan Searle uit Engeland met 4-2 in sets te sterk. Daarmee ligt Noppert er voor het derde jaar op rij in de derde ronde uit.

De eerste set van de wedstrijd ging tegen de verwachtingen in naar de Fries. Searle kwam met 2-0 in legs voor, terwijl Noppert maar moeilijk op gang kwam. Het werd echter 2-2 door twee keurige finishes, en via dubbel vier pakte Noppert ook nog de set.

Beide mannen hadden moeite met het vinden van de dubbels. Searle kwam in de tweede set met 2-0 voor. De derde leg ging naar Noppert, maar met een finish van 60 zette de Engelsman de 1-1 in sets op het bord.

De derde set kon beide kanten op. Het niveau van beide mannen ging omhoog. Searle leek bij 2-1 die set al te pakken, maar zag Noppert 101 uitgooien. In de vijfde leg miste de Fries een dart op de bullseye, waarna Searle een finish van 72 noteerde: 2-1 in sets.

Vanaf de vierde set werd vooral Noppert constanter. Hoewel Searle ook kansen kreeg, ging de set met 3-1 naar de inwoner van Joure. Daarna werd het erg spannend. Bij 2-2 in legs kon het beide kanten op. Noppert miste een pijl voor de set, en Searle pakte 'm wel.

Vanaf dat moment was het verzet van Noppert gebroken. Ryan Searle kwam op 1-0 in legs en zag Noppert toen vier dubbels missen. De Engelsman profiteerde en gooide de wedstrijd goed uit.

"Ik zat niet echt lekker in de wedstrijd", zei Noppert na afloop voor de camera van RTL7. Hij kreeg wel kansen, maar het uitgooien ging niet goed. "Double trouble."

De Fries is ontevreden over zijn eigen niveau de laatste weken. "Ik heb mijn best gedaan, maar het wilde vandaag niet. Zo nu en dan wel, maar het was niet constant genoeg. Hij heeft terecht gewonnen. "