Nieuwe locatie voltigevereniging ’t Prinsepaard

SNIKZWAAG - ’t Prinsepaard is met haar voltigevereniging neergestreken in Snikzwaag op de locatie van zorgboerderij, camping en pensionstal Zwagemer.

Onder de rook van DE Joure wordt er nu gevoltigeerd van basis-  tot aan topsportniveau. Er moest verhuisd worden omdat de oude locatie in Haskerhorne ging sluiten. De paarden zijn inmiddels gewend aan de nieuwe plek en de voltigelessen volop gestart na de grote vakantie. Zwagemer is een fijne plek voor kinderen, ouders en paarden.

Voltige is een toffe combinatie van paardrijden, turnen, acro en dans op een paard. Het paard loopt aan de lange lijn in de rondte in stap of draf en hogere niveau in galop.

Kinderen vanaf 5 jaar leren zelf opspringen in draf en galop met een speciale techniek.  Ze leren staan op het paard; ze leren oefeningen met twee of drie voltigeurs op het paard en nog zoveel meer.

Veel plezier
Tijdens een voltigeles help je elkaar, verzorg je samen het paard, doe je uitdagende dingen en maak je veel plezier. ‘t Prinsepaard is in noord Nederland al jaren een van de weinige aanbieders van de prachtige voltigesport. De trainingen worden met passie gegeven door Mirjam Kadijk en Hellen Engbersen. De voltigeurs scoren nationaal en internationaal op hoog niveau in de wedstrijden, in 2016 werd de vereniging Nederlands Kampioen.

Voor wie een keer wil komen kijken of een gratis proefles wil volgen, dat kan:  Voltigevereniging ‘t Prinsepaard/Zwagemer te Snikzwaag,  info@prinsepaard.nl
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden