Neuzen Sjinkie Knegt en leiding shorttrackteam staan weer dezelfde kant op

Sjinkie Knegt Foto Gewoan Dwaan - Douwe Bijlsma

BANTEGA - Vorige week kwam Sjinkie Knegt voorafgaand de de wereldbeker finale shorttrack in Dordrecht in aanvaring met de KNSB. Dit gebeurde nadat de Bantegaaster in een persbijeenkomst kritiek uitte op de leiding van het nationale shorttrackteam en dan vooral aan het adres van bondscoach Niels Kerstholt. Knegt noemde de staf ,,een zooitje ongeregeld". Hij kreeg een officiële waarschuwing en bood daarop toen zijn excuses aan. Dinsdag sprak hij alsnog zijn vertrouwen uit in Kerstholt en de staf.

Technisch directeur Remy de Wit en disiciplinemanager shorttrack Wilf O’Reilly hebben gisteren in Thialf een uitvoerig gesprek gehad met Sjinkie Knegt. Tijdens het onderhoud is de lucht geklaard en hebben betrokkenen een streep onder de kwestie gezet.

Later op de dag heeft Knegt ook gesproken met bondscoach Niels Kerstholt en opnieuw Remy de Wit. Hierin heeft Knegt zich gecommitteerd aan de onderling afgesproken voorbereiding op het WK in de Koreaanse hoofdstad. Die afspraken hebben zowel betrekking op het trainingsprogramma als het gedrag van de rijder.

Neuzen zelfde kant op
,,De neuzen staan weer dezelfde kant op”, aldus technisch directeur De Wit. ,,Wij kijken terug op een vervelende week ondanks de zes gewonnen medailles, maar daar hebben we nu een dikke punt achter gezet.” Bondscoach Kerstholt: ,,Zand erover. We willen met zijn allen dit seizoen succesvol afsluiten in Seoul. Daar zetten we nu samen de schouders onder.” Knegt: ,,Genoeg gepraat. Het wordt nu weer tijd om de benen te laten spreken. Op naar Seoul, zou ik zeggen.”