Na gewaagde finalestrijd wint partuur Jari Visser het jongenskaatsen

SINT NICOLAASGA - De jongenspartij die onder de vlag van de Friese Ballonfeesten in Joure zou worden gehouden is, omdat het ballonfestijn niet door kon gaan, vrijdag gehouden in Sint Nicolaasga. Door de KNKB waren de achttien sterkste jongenskaatsers in zes parturen voor de wedstrijd afgevaardigd.

De strijd om mooie prijzen vond plaats op het veld van voetbalclub Renado, het thuishonk van K.V. de Oorsprong. Na in twee poules hun wedstrijden te hebben gekaatst kwamen twee winnaars in een finale tegen elkaar uit.

Het partuur bestaande uit Jari Visser (Witmarsum), Harold de Boer (Jellum) en Rick Minnesma (Dronrijp) stond in de finale tegenover Jorrit Osinga (Ingelum), Thom Stellingwerf (Makkum) en Verry van der Meer (Sint Jacobiparochie). Het werd een spannende strijd met onverwerkbare opslagen en niet te keren uit-slagen. Het was goed dat het veld in de lengte was gelegd, anders zouden veel kaatsballen in het bos of tussen de bomen van de Kerklaan zijn beland.

Gewaagde strijd
Tot kort voor het einde was onduidelijk wie de partij zou winnen, zo waren de parturen aan elkaar gewaagd. Pas bij vier gelijk kwam er tekening in de strijd en na partuur Jari Visser een voorsprong die ze tot het eind vasthielden. De uitslag van de partij 5 om 4 en (6-6).

Bij de prijsuitreiking werden de diverse sponsoren bedankt, waaronder de nieuwe pizza-zaak Domino’s uit Joure die alle kaatsers en toeschouwers tussen twee partijen door op een heerlijke pizza trakteerde. Helaas moest Jan de Wolff melden dat een ballonvaart er deze avond niet inzat, op vlieghoogte waaide het te hard.

De prijswinnaars gingen daarom naar huis met een fraaie krans, een horloge (“klokje” in de kaatstaal) en een tegoedbon voor een op een later tijdstip te maken ballonvaart. Voor de tweede prijswinnaars was er een envelop met inhoud.