Na 1,5 jaar geen amateurvoetbal Sleat 1 – Langweer 1 6 - 1

SLOTEN - Na een periode van 1,5 jaar zonder amateurvoetbal betrad Langweer 1 dinsdagavond de grasmat van de VV Sleat voor de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2021 -2022. De wedstrijd vond plaats onder het toeziend oog van zes leden van de harde kern van de VV Langweer die ook benieuwd waren naar de prestaties van het eerste.

De meeste spelers zijn gebleven, alleen wel onder begeleiding van Rob Ton als de nieuwe trainer. De vorige trainer Joop Braber is vertrokken naar de VV Espel. Sleat, met nog steeds Arend Weerman als trainer, had veel spelers tot zijn beschikking. Met gemak konden daarmee elftallen worden opgesteld. Hoe anders is dat bij Langweer , waar de keuze toch veel minder is. Afwezig waren Aurelius Faber, Pieter Bloemendaal, Rik de Jong en Remco Sappé, die waarschijnlijk in de winterstop weer aansluit.

In de achtste minuut werd keeper Gosse Cox al getest door Sleat, hij redde bekwaam. In de dertiende minuut was er sprake van een misverstand in de Langweer defensie, waaruit Sleat de 1 – 0 maakte. Daarne kopte Marc de Groot in de eenentwinttigste minuut naast uit een vrije trap van Ferdy Feenstra. Sleat zocht met lange ballen de buitenspelers op, die dan de voorzet moesten geven. Uit een zo'n aanval over de rechterkant scoorde Sleat de 2 – 0. Na een klutsbal in de dertigste minuut kwam de thuisclub op 3 – 0. Sleat was feller en zat er bovenop. Vier minuten later volgde uit weer een aanval over rechts het vierde doelpunt voor Sleat 1.

Tweede helft
In de tweede helft beet Langweer wat meer van zich af met verse wisselspelers Abe Ringnalda, Chanon Wongphim en Edwin Drost. In de vijfenzestigste speelminuut ging Langweer met een aanval door het centrum van Sleat. Een mooie pass van Sander Drost op Pieter Marten Brinksma bracht de bal stijf in de bovenhoek, 4 – 1. Na een duidelijke overtreding van Sleat op Ferdy Feenstra liet de leidsman doorspelen en kon Sleat de 5-1 maken. Er volgden heftige discussies op het veld, waarna de scheids werd teruggefloten door de VAR en zijn fout in zag. Daarop scoorde Sleat nog tweemaal en bracht daarmee de eindstand op 6 – 1.

De conclusie is dat Sleat klaar is voor de competitie en trainer Ron Ton met VV Langweer nog wel wat oefenwedstrijden kan gebruiken. Zondag 5 september speelt Langweer thuis de eerste bekerwedstrijd tegen VV Kuinre.