Moniek Klijnstra naar WK skeeleren in Colombia

Foto Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma

SINTJOHANNESGA - Moniek Klijnstra heeft een plek gekregen in de Nederlandse selectie voor het WK skeeleren. Dat wordt van 6 tot en met 13 november gehouden in Colombia op 1100 meter hoogte.

Het was geruime tijd onzeker of de KNSB wel een team naar de WK Inlineskaten zou afvaardigen. In Colombia heerst sociale onrust, wat tot veiligheidsrisico’s kon leiden, en de coronasituatie was lang onduidelijk. Begin deze week ontving de KNSB echter goede berichten vanuit Colombia, ‘het mekka van het inlineskaten’.

“Op beide vlakken zijn we gerustgesteld”, zegt Marcel Scheperkamp, disciplinemanager inlineskaten van de KNSB. “Onze vragen zijn naar tevredenheid beantwoord door het lokale organisatiecomité en World Skate. Voor de Colombianen is inlineskaten volkssport nummer één, wij hebben er alle vertrouwen in dat zij dit WK goed zullen organiseren.”

De Nederlandse WK-selectie bestaat naast Moniek Klijnstra uit Berber Vonk, Lianne van Loon, Rémon Kwant, Ruurd Dijkstra en de junioren Patricia Koot en Jorian ten Cate. Hoewel het team klein van omvang is, blijft de ambitie duidelijk. “We willen daar medailles halen”, zegt Scheperkamp, die zelf als teammanager meereist. Frank Fiers en Valentina Berga-Belloni zijn de bondscoaches, Bauke de Jong is teamarts.