Mede dankzij steun achterban toch zwarte cijfers in coronaseizoen voor sc Heerenveen

Foto: sc Heerenveen/FPH

HEERENVEEN - Het seizoen 2020/2021 had voor sc Heerenveen één groot feest moeten worden, maar het verhaal is bekend.

Waar de club het honderdjarig jubileum uitgebreid en uitbundig had willen vieren, nam het coronavirus de wereld over. In een zware en (financieel) onzekere tijd sloot sc Heerenveen – mede dankzij de trouwe achterban – het boekjaar af met een nettowinst van ruim 2,8 miljoen euro.

Onzekerheid en onduidelijkheid typeren het seizoen 2020/2021. Het coronavirus nam vanaf begin tot eind alles en iedereen in zijn greep. Waar de eerste drie competitieduels nog werden gespeeld met een beperkt aantal supporters op de tribune, hielden strenge coronamaatregelen van het kabinet de stadions de rest van het seizoen leeg. Alleen tegen PEC Zwolle in april – als testevenement – mocht sc Heerenveen weer een deel van de fans verwelkomen.

Zoals alle eredivisieclubs genereerde sc Heerenveen veel minder wedstrijdbaten dan normaal. Logischerwijs werden er aanzienlijk minder losse tickets verkocht. Ook daalde het aantal verkochte seizoenkaarten, mede vanwege het gebrek aan perspectief. Toch bleven 8.600 supporters hun club trouw. Door hun loyaliteit en die van onze sponsoren, doorgevoerde kostenbesparingen en overheidssteun (NOW en TVL) bleven de verliezen beperkt. Mede dankzij de transferopbrengsten (met name Chidera Ejuke) schreef sc Heerenveen wederom zwarte cijfers.

Belangrijkste Cijfers Kopiëren


Reactie Cees Roozemond

"Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken, maar de steun en de loyaliteit van onze supporters, sponsoren, vrijwilligers en iedereen die achter de club is blijven staan, was de afgelopen tijd meer dan ooit onmisbaar. Ik ben er trots op dat onze trouwe achterban sc Heerenveen zo massaal is blijven steunen. Mede dankzij hen kunnen we optimistische cijfers presenteren over een loodzwaar coronajaar."

We hebben geprobeerd de informatie over onze jaarcijfers zo duidelijk mogelijk te presenteren. Heb je toch nog een vraag? Mail deze naar communicatie@sc-heerenveen.nl. Op de meestgestelde vragen geeft algemeen directeur Cees Roozemond donderdag in een video antwoord.