Maximaal 500 bezoekers bij kermiskoersen in Joure, er zijn nog plaatsen

De koersen afgelopen juli Foto Gewoan Dwaan - Douwe Bijlsma

JOURE - Waar de paardenkoersen in Joure het eind juli nog moesten doen zonder publiek, zijn toeschouwers komende maandag wel welkom. Ook al gaat het in totaal maar om 500 bezoekers, de organiserende Harddraverij en Renvereniging Joure is er blij mee. Het zal de sfeer op de Nutsbaan ten goede komen.

In overleg met gemeente De Fryske Marren is de vereniging tot deze coronaproof oplossing gekomen. Er zijn diverse maatregelen, zoals looproutes, desinfectie en gezondheidscheck, genomen om de traditionele kermiskoersen volgens de geldende coronamaatregelen te laten verlopen.

Verplicht aanmelden
,,Toegang tot het terrein is alleen mogelijk met uitnodiging'', vertelt Simone Woudstra, verantwoordelijk voor de PR. Het totaal van 500 bezoekers wordt verdeeld over 250 in de VIP tent op het middenterrein en 250 rondom de baan.  Daarbij hebben de leden en de vrienden van de Wiets als eerste een kans gekregen. ,,Er is nog plek, maar het gaat snel. Belangstellenden kunnen zich opgeven via de mail drafenrenjoure@gmail.com. Vol is echt vol.''

Gouden Swipe
In totaal worden er maandag acht koersen verreden. De start van de eerste paardenwedstrijd is om 14.00 uur. De belangrijkste koers van de dag is de strijd om de Gouden Swipe. Deze koers zou aanvankelijk in juli worden verreden, maar aangezien er toen geen publiek bij mocht zijn, besloot de organisatie om de amatricekoers door te schuiven. De prijs werd vorig jaar voor de zevende keer gewonnen door Hiltje Tjalsma.

Actuele informatie kan men vinden op onze website en op Facebook.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden