Marrit Fledderus in schaatsbubbel, debuut bij de World Cup

Foto Gewoan Dwaan - Douwe Bijlsma

SINT NICOLAASGA - Marrit Fledderus debuteert komend weekend tijdens de eerste World Cup in Thialf. Dit nieuws kwam zaterdag voor de schaatsster uit Sint Nyk geheel onverwachts.

In eerste instantie was ze als tweede reserve, door afzegging van Suzanne Schulting, de schaatsbubbel in gegaan. De 19-jarige achtte de kans klein dat ze ook daadwerkelijk zou starten. Daarmee was in haar beleving het schaatsseizoen na deelname aan het WK Kwalificatietoernooi afgelopen december, waar ze zevende werd op de 500 meter, al afgelopen.

Door afzegging van zowel Jorien ter Mors als van Jutta Leerdam mag Fledderus zondag alsnog starten op de 500 meter. Om zich daarop goed voor te bereiden, ging ze afgelopen zondag naar hotel Van der Valk Wolvega om zich daar te melden in de schaatsbubbel. ,,Ik ben erg blij dat ik uiteindelijk nog mag rijden. In de bubbel zitten vind ik daarom ook zeker geen probleem. We zitten in een fijn hotel en kunnen op deze manier ook goed trainen'', vertel Marrit vanuit Wolvega. 

Voor de tweede wereldbekerwedstrijd in het weekend van 29 tot en met 31 januari staat de rijdster van Development Team Fryslân weer tweede reserve. Of ze dan ook aan de start mag verschijnen, hangt wederom af van mogelijke afzeggingen. ,,Je weet niet wat er gebeurt'', zegt de sprintster. Daarom blijft Marrit ook na zondag in de bubbel. ,,Ik vind het alleen maar leuk dat het nog langer duurt, want ik heb nog erg veel zin om wedstrijden te rijden.''