Langweer voor tweede keer naar overwinning, deze keer tegen De Wâlden

LANGWEER - Voor de tweede keer dit seizoen wist vv Langweer de overwinning binnen te slepen. De wedstrijd tegen De Wâlden sloot het elftal af met de 2-1 op het scorebord.

De start van vv Langweer was goed. Tot en met de veertiende minuut kregen ze een aantal kansen op doel, maar wisten dit niet te verzilveren. In de vijftiende minuut gaf Pieter van der Weij een goede pass op Sander Drost. Die kon de supporters laten juichen door de 1-0 te scoren.

,,De jonge spelers binnen deze selectie beginnen te groeien in hun rol wat mooi is om te zien, soms nog wat onverschrokken, maar er zit nog steeds toekomstmuziek in Langweer 1. Als we ons er allemaal maar voor willen inzetten'', zo laat de schrijver Watte Visser van de club weten. Of ze stand kunnen houden in de vierde klasse is nog maar zeer de vraag. Vv Langweer staat met 9 punten onderaan de ranglijst, met nog maar vier wedstrijden te gaan.

In de 38e minuut kwam er een hard schot van De Wâlden op keeper Gosse Cox. Die wist de bal weg te stompen, maar in de rebound werd het dan toch nog 1-1. Na de thee kwam Langweer terug met twee wissels, Aurelius Faber voor Tim de Jong en Jorn Postma voor broer Michel Postma. Jorn schoot in de 47e minuut de bal net voorlangs. De Wâlden reageerde gelijk en kopte een minuut later over. Er volgenden tot en met de 76e minuut nog verschillende kansen voor Langweer, die echter niet tot meer doelpunten leiden. In de 77e minuut bracht Thomas de Jong daar verandering in. Hij klopte de linksback van De Wâlden en scoorde de 2-1.

Ondanks nog verschillende goede kansen, bleef het bij deze stand in Langweer. Watte Visser: ,,Trots op deze ploeg, op hoe de jonge spelers zich ontwikkelen, onder de bezielende leiding van trainer Guido Pen.''