Langweer verweert zich kranig tegen kampioenskandidaat Bakkeveen

LANGWEER - Ondanks de afwezigheid van diverse spelers, spreekt schrijver van VV Langweer Watte Visser van teamspirit bij het eerste elftal afgelopen zondag. De club nam het op tegen Bakkeveen. Langweer moest het ook deze keer weer deels hebben van de jongere lichting, waaronder de 16-jarige keeper Jesse Bloemendaal.

Na 23 minuten was het raak voor de thuisclub. Na gerommel in de Bakkeveen defensie scoorde Sander Drost de 1 – 0. Daarna voerde Bakkeveen de druk op en kwam in de 33e minuut op 1–1. Twee minuten later was er weer een goede aanval van Bakkeveen, Sivan Siebenga maakte er 1-2 van.

In de 37e minuut kwam er nog een goede aanval van Langweer via Sander Drost, maar de jeugdige keeper van Bakkeveen bracht redding. De ruststand was 1–2. Na de thee was het meteen weer alle hens aan dek. Langweer kon niet voorkomen dat de bal achter hun doelman Gosse Cox verdween, waardoor de 1-3 op het bord kwam te staan.

VV Langweer weet in de tweede helft de schade nog enigszins te beperken. In de zestigste minuut treft Sander Drost met een verwoestend schot het doel van Bakkeveen: 2-3. Daarna volgde ook van de Bakkeveen kant een afstandsschot dat zorgde voor de 2-4.

In de 82e minuut maakte de 16-jarige keeper Jesse Bloemendaal zijn debuut voor Langweer. Hij wist in zijn speeltijd het doel schoon te houden. De 2-4 en daarmee het verlies voor Langweer was de eindstand. Op Tweede Pinksterdag speelt de club zijn laatste wedstrijd van het seizoen, uit tegen Boornbergum.