Langweer verliest in Boornbergum na een matige eerste helft met 5 – 1

LANGWEER - Afgelopen weekend moest vv Langweer het opnemen tegen Boornbergum. Ze deden dat zonder Jan Bauke Faber, Thomas de Jong en ook zonder keeper Gosse Cox. Vlaggenist Wietse van der Kooi werd vervangen door Rutger Portena. Op de bank zaten de gebroeders Jorn en Michel Postma en Ferdy Feenstra.

De nieuwe keeper is Kevin Cox, zoon van Gosse. Ervaring, inzicht alles komt dan om de hoek kijken, zoals met elke jonge speler. ,,En de jonge spelers hebben we hard nodig, ook voor de toekomst van de VV Langweer'', aldus het team. Boornbergum is ook een ploeg met oudere spelers , die de laatste jaren altijd veel moeite had met Langweer. Sommige Langweer spelers hadden het even niet in de eerste helft. Ferdy Feenstra kwam door zijn werk, wat later in Boornbergum. Langweer starte verassend met als libero Marc de Groot, waardoor Aurelius Faber zich op het middenveld kon onderscheiden. De 16-jarige Laas Spannenburg begon op de links back positie.

In de vijfde minuut was er een slippertje van Rik de Jong , maar Kevin Cox redde de situatie. In de twaalfde minuut kwam er een afstandsschot van buiten de zestien meter van een Boornbergum speler. Die ging via de binnenkant van de paal, waarna debal tegen het net rolde: 1 - 0 . In de 22e minuut profiteerde Pieter Marten Brinksma bijna na gepruts van Boornbergum in de achterhoede. Een minuut later kwam er een voorzet vanaf links. Vanuit de rug van Laas Spannenburg kwam een speler van Boornbergum die vrij de 2 – 0 in kon schieten.

In de 30e minuut redde Kevin Cox prima uit een corner door de bal op de lijn te stoppen. Vier minuten later werd het na een uitval van Boornbergum 3 – 0. In de 36e minuut schoot Rene Feenstra van afstand over. een minuut later schoot, na een pass van Pieter Marten Brinksma, Chanon Wongphim naast. Net voor de rust werd voorstopper Rik de Jong uitgekapt en was ook Kevin Cox kansloos met de 4 – 0 als gevolg.

Tweede helft
Na de rust kwam Ferdy Feenstra in het veld voor Laas Spanumburg. In de 47e minuut schoot Rene Feenstra over. Zeven minuten later leek het wel Comedy Capers in het centrum van de Langweer verdediging. Rik de Jong ging gruwelijk in de fout en via zijn been rolde de bal precies voor de voeten van een Boornbergum speler, die daarmee 5 – 0 scoorde.

Het werd voor Langweer tijd om de gebroeders Postma in te zetten. Zij kwamen in het veld voor Folkwin Elsinga en Chanon Wongphim. In de 57e minuut kwam Langweer op 5 – 1, nadat spits Pieter Bloemendaal keurig in stelling werd gebracht en niet faalde. Daarna voetbalde Langweer keurig mee met Boornbergum.

Al met al was het matige eerste helft en een redelijke tweede helft, waar de jonge spelers goed van zich afbeten. ,,Wie de jeugd heeft , zeggen ze dan, maar in deze tijd is dat moeilijk met zoveel andere dingen. Maar we gaan er met z'n allen voor, zowel jong als oud.'' Volgende week speelt Langweer Thuis tegen MKV '29 uit Leeuwarden.