Langweer houdt de gelijk tegen ONB

LANGWEER - Het eerste elftal van Langweer wist afgelopen de gelijk te houden tegen ONB uit Drachten. De leeftijd van de basis elf was aardig naar beneden gegaan, gezien de jeugdige gasten die in het veld stonden: Jorn, Laas, Michel, Thomas, Rik, Chanon, Pieter en Pieter Marten. Zij werden aangevuld met Aurelius Faber, Gosse Cox en Folkwin Elsinga. Statistisch gezien wist ONB de laatste drie jaar niet te winnen in Langweer. Dat bood kansen voor het thuisteam.

Het begin van de wedstrijd was veelbelovend. In de vierde minuut was er een goede aanval via Thomas de Jong, die een goede voorzet gaf van waaruit Pieter Bloemendaal de 1 – 0 binnen kopte. Na nog enige kansen voor Langweer scoorde ONB. Laas Spannenburg ging in de 21e minuut in de fout waarna de bal op de stip ging en ONB de gelijkmaker in het doel achter Gosse Cox werkte. De 1-1 was ook ruststand.

Niet wakker
Na de thee kwam Sander Drost binnen de lijnen voor Pieter Marten Brinksma. Waar Langweer in de eerste helft steeds achter de feiten aanliep was dat volgens correspondent Watte Visser in het tweede deel van de strijd een stuk beter. Dat kon echter niet voorkomen dat Langweer even niet wakker was waardoor ONB in een kluwen van spelers een voorzet binnen wist te tikken: 1-2. Langweer moest blijven opletten tegen jeugdige ONB-ers, want in de 58e minuut ontstond er een gevaarlijke aanval waarna de bal naast werd geschoten. Langweer ging meteen in de tegenaanval, maar de keeper van ONB bracht redding.

Feenstra Tribune
In de 59e minuut torende Rik de Jong hoog boven iedereen uit na een corner voor Langweer. Hij kopte de bal fantastisch in waarmee de 2-2 op het bord kwam. Watte Visser: ,,Proficiat aan het hele team voor hun werklust in de tweede helft. Met nog een vreugdevol moment van deze prachtige zonnige dag, de Feenstra Tribune is weer in ere hersteld nadat het bord vernield was.''