Langweer 1 kansloos onderuit tegen SF Deinum 1

Verzorger Pieter Kraak Archieffote Thewes Hoekstra

LANGWEER - vv Lanweer 1 speelde afgelopen weekend uit tegen SF Deinum 1. Het elftal van Langweer moet het nog steeds stellen zonder Thomas de Jong. Ook Edwin Drost was afwezig. De twee 16-jarigen Laas Spannenburg en Michel Postma waren er wel bij. Deinum is een goed ingespeelde ploeg die ook nog op kunstgras speelt en traint. Daarop loopt de bal altijd sneller dan op gras en de bal aanname wordt dan moeilijker. Deinum ging daar veel beter mee om dan Langweer.

In de 8e minuut was er al een eerste kans voor Deinum, die voorlangs ging. In de 18e minuut kwam Langweer tot een tegenaanval. Pieter Bloemendaal was echter wat te gehaast en schoot voorlangs. Drie minuten laten beland een corner door Deinum in het zijnet. Waar keeper Gosse Cox eerder in de wedstrijd de bal uit de goed hield, was het in de 29e minuut raak voor Deinum. Uit een aanval over de linkerkant van Langweer gaf Deinum een voorzet, die goed werd afgerond met de 1 – 0 als gevolg.

Langweer had moeite om de bal in de ploeg te houden, Deinum tikte de bal rustig achterin rond. In de 36e minuut kwam Deinum weer over de linkerkant van Langweer. Folkwin Elsinga was gezien, Sander Drost probeerde het nog te herstellen. Dat lukt niet, waarna ook keeper Gosse Cox het antwoord schuldig moest blijven: 2 – 0. In de laatste minuten voor rust scoorde Deinum nog tweemaal, waarmee de ploegen met een stand van 4-0 op het bord thee gingen drinken.

Na de rust
In de tweede helft verving Laas Spanumburg Michel Postma. In de 57e minuut sprongen de tot op het bot verkleumde Langweer supporters op toen Marc de Groot een vrije trap dwars door de Deinum muur heen schoot: 4 – 1. De regen kwam met bakken uit de hemel en er was weinig beschutting om het veld, maar een paraplu deed wonderen. Jan Bauke Faber kwam in het veld voor Folkwin Elsinga en Pieter Marten Brinksma wisselde voor Chanon Wongphim.

Langweer probeerde het nog wel, maar Deinum tikte gewoon veel makkelijker. Totdat Rene Feenstra in de 70e minuut verwoestend uithaalde, maar op de lat schoot. Twee minuten later breide Deinum de voorsprong uit naar 5 - 1. In de 78e minuut was er nog een spaarzame tegenaanval van Langweer, de keeper van Deinum was echter net wat eerder bij de bal dan Pieter Marten Brinksma. In de 85e minuut kon Kevin Cox nog knap redden, maar gelijk daarna bepaalde Deinum de eindstand op 6 – 1. Volgend weekend speelt Langweer uit tegen Boornbergum.