Laatste wedstrijd turner Jarno Pama bij Pegasus

Op de foto van Irma Lok staan van links naar rechts: Jarno Pama, Sydo de Jong, Douwe Jongschaap en Bertus Gerrit Dijkstra.

HEERENVEEN – In de Epke Zonderland turnhal werd zaterdag de twee try-out wedstrijd voor de jongens van district Noord gehouden. Van Pegasus uit Lemmer deden er veertien heren aan mee.

De ochtend begon vroeg voor de onderbouw. Deze jongens mogen op zes toestellen laten zien wat ze kunnen. Hiervoor krijgen ze gouden, zilveren of bronzen stickers. Nadat ze alle toestellen hebben gehad, krijgen ze een diploma met al deze stickers. Pegasus werd vertegenwoordigd door Daley Wever, Luuk Bosma, Mathijs van der Zee, Sym Gort, Ferre Hoekstra en Willem-Jan Peters. Zij deden het heel erg goed en er werden veel zilveren, maar zeker ook gouden stickers gehaald.

In de middenbouw turnen de jongens in een team. Er zijn dan ook geen individuele medailles te verdienen. Bij de pupillen C kwamen er vier heren namens Pegasus in actie. Ynte Wesselius, Harm de Groot, Pelle Kuipers en Wieger Bangma vormden een team samen met Martijn Tuinema van UDI Warga. De heren van Pegasus deden het heel goed. Op de meeste toestellen behaalden ze hogere scores dan in april. Het team werd vierde.

De jeugd C turnt ook in de middenbouw. Van Pegasus deden Bertus Gerrit Dijkstra, Sydo de Jong en Douwe Jongschaap mee. Samen met Bo de Boer van SSS Heeg waren ze een team. Bertus draaide zich vast op de rek en Sydo viel zowat achterover bij de sprong, maar over het algemeen haalden deze heren hogere scores dan op de vorige wedstrijd. Het team werd vijfde.

Bij de senioren deed Jarno Pama mee. Het was voor hem de laatste wedstrijd voor Pegasus. Hij gaat verhuizen en kan dan niet meer trainen in Lemmer. Jarno turnde netjes, maar had bij een paar toestellen geen afsprong met genoeg waarde, waardoor hij minder punten kreeg. Toch kreeg hij op zijn sprong dit keer meer punten. Hij sloot de dag af met een hele mooie rekoefening. Hij werd uiteindelijk vijfde.