Kransen en auto’s verdeeld bij kaatsen in Balk

Foto KV Cannegieter

BALK - Op een zonovergoten kaatsveld in Balk kaatste de jeugd van KV Cannegieter vorige week vrijdag om heuse auto’s. Met autobedrijf Auto Popma als sponsor was dat niet zo verwonderlijk, al ging het om schaalmodellen en niet om echte auto’s natuurlijk.

De jeugd was opgedeeld in twee klassen. In de B-klasse greep Sara Tjaldau Kramer de krans. In de A-groep waren Mariska Stegenga en Sverre Stobbe een maatje te groot voor de rest. Zij kregen een kleine Bentley en de krans.

Zaterdag deden de pupillen in drie parturen mee aan de NK’s. De zusjes Mariska en Hendrika Stegenga troffen het niet. Zij moesten meteen aantreden tegen topfavoriet Lollum-Waaxens, dat later ook de Nederlandse titel won. ,,Die waren echt te sterk voor ons’’, zei Hendrika.

Maren de Vries en Elina Schotanus lootten ook zwaar en konden het niet bolwerken tegen Sexbierum-Pietersbierum.

Sverre Stobbe, Ruben Hendrix en Pieter Haantjes troffen in Arum het partuur van Makkum. Na een prachtige strijd wonnen de drie met 5-4 6-2 van het kaatsdorp. De wedstrijd had zoveel van ze gevraagd dat de tankjes in de tweede omloop leeg waren. Witmarsum, winnaar van de derde prijs, stuurde het drietal terug naar Balk.