Korfballers Joure sluiten seizoen winnend af

Foto Pixabay / Skitterphoto

JOURE - In de laatste veldwedstrijd stond voor zowel Joure als DTS uit Surhuizum niets meer op het spel. Beide ploegen hadden zich de voorlaatste speelronde veilig gespeeld. In een weinig enerverende thuiswedstrijd wist Joure vanuit geslagen positie toch de winst over de streep te trekken: 13-12.

Het duurde liefst twintig minuten voordat de wedstrijd enigszins amuseerde. Bij een 3-3 stand kregen beide ploegen het op de heupen. DTS (S) scoorde tweemaal, maar Joure wist aan te haken dankzij Jeanine de Leeuw. De bezoekers liepen daarna weer uit, maar vlak voor rust zette Marc Vrieseling vanaf de stip de stand weer op één verschil: 6-7.

Furieus
De tweede helft startte furieus met meerdere doelpunten aan beide kanten. De ploeg uit Surhuizum wist daarna tot tweemaal toe op drie goals verschil te komen, maar verder liet Joure het team niet komen. Met nog een kwartier te spelen, viel het spel bij DTS compleet stil. De Jousters konden aanvankelijk niet profiteren.

Nieuwe energie
Een drinkpauze tien minuten voor tijd, leste niet alleen de dorst maar gaf ook nieuwe energie aan de ploeg. Na de 10-12 van Karin Otter, wist Joline Reitsema enkele minuten later de gelijkmaker in de korf te gooien. In de spannende slotfase was het wederom een dame die verlossing bracht. Marrit Ydel maakte van ruime afstand het winnende doelpunt.

Handhaving
Door de overwinning eindigt Joure op een gedeelde derde plaats met twaalf punten. Volgend jaar speelt
de ploeg wederom in de derde klasse. De eerste competitiewedstrijd is in het tweede weekend van
september. Een prachtige dag die dankzij een groot aantal vrijwilligers van SC Joure mogelijk werd gemaakt!