Koploper Flamingo’s maatje te groot voor korfballers van Joure

Foto Pixabay / Skitterphoto

JOURE - In de een-na-laatste speelronde moest Joure op bezoek bij de Flamingo’s in Buitenpost. De koploper in de poule had nog een punt nodig om zich tot kampioen te kronen. In de eerste wedstrijd, in oktober 2021, had Joure knap een gelijkspel afgedwongen. Een nieuwe stunt zat er dit keer niet in: 32-22.

Joure startte zwak aan het treffen met de nummer één in de poule. De thuisploeg verdedigde scherpop de ballijn en dit leidde tot veel onnodig balverlies. Aanvallend zaten de Flamingo’s er ook goed bij, resulterend in een 0-3 stand. De ploeg van René Zuil speelde daarna beter onder de druk vandaan en wist aan te haken: 4-4. Een korte opleving want Flamingo’s bouwde zijn voorsprong rap uit naar 9-4, 13-5 en 15-6. Een sterke slotfase bracht Joure weer een stuk dichterbij, 15-10 en voldoende perspectief voor de tweede helft.

Bliksemsnel en loepzuiver
De thuisploeg toonde in de tweede helft waarom het bovenaan staat in de poule. Via bliksemsnelle aanvallen en loepzuivere schoten liep de achterstand van Joure op naar 24-13, halverwege de tweede helft. In het laatste kwartier – waarin de wedstrijd al lang en breed was gespeeld – werd aan beide zijden nog veelvuldig gewisseld en gescoord. De achterstand liep niet verder op, maar Joure wist ook niet dichterbij te komen: 32-22.

Doordat de resultaten van de andere wedstrijden in de poule gunstig uitvielen voor Joure, is met nog een wedstrijd te spelen duidelijk dat de ploeg volgend jaar wederom in de 3 e klasse speelt. Volgende week speelt Joure thuis tegen DTS (S) om 14:30 uur.