Jouster Stefan Boersma naar het WK CP-voetbal, uitzwaaiwedstrijd tegen SC Joure

JOURE/ZEIST - In Zeist werd vrijdag een speciale voetbalwedstrijd gespeeld tussen het Nederlands CP-voetbalteam en SC Joure. Het ging om de uitzwaaiwedstrijd van het CP-team richting hun wereldkampioenschap dat de komende periode in Salou, Spanje, wordt gehouden.

De mannen van het vierde van SC Joure zijn gevraagd voor deze wedstrijd omdat hun keeper Stefan Boersma deel uitmaakt van het Nederlands CP-team. In dit team spelen jongens met een motorische beperking door een hersenbeschadiging. Stefan is dus actief in beide teams. Normaalgesproken verdedigd hij het doel van SC Joure, maar nu stond hij in het doel bij de tegenstander.

In een mooie wedstrijd werd er dit keer gewonnen door het nationaal team, dat zo hun voorbereiding winnend afsloot met 5-2 voordat ze aanstaande woensdag vertrekken naar Spanje. Daar worden drie poulewedstrijden gespeeld. De Nederlanders nemen het op tegen Venezuela, Canada en Engeland. Na deze poulewedstrijden staan er kruisfinales op het programma.

Gunstige loting
Bondscoach Stephan Lokhoff liet aan OnsOranje.nl weten blij te zijn met de groepsindeling. “We hebben een gunstige loting gehad waar we de mogelijkheid hebben om als eerste door te gaan naar de kwartfinales. Dit kan prettig zijn om topfavorieten Oekraïne, Iran of Brazilië te ontlopen. Maar vlak Canada en Venezuela niet uit! Dit is geen Walk in the park.”

Meer info over het team en het WK op www.cpvoetbal.nl en www.ifcpf.com.