Jouster korfballers beginnen sterk, bezoekers slaan toe

Foto Pixabay / Skitterphoto

JOURE - De korfballers van sc Joure verloren drie keer op rij, waaronder een bekernederlaag afgelopen dinsdag. Het team moest het zaterdag opnemen tegen nummer twee Invicta uit Kollum. Twee punten waren broodnodig, het verschil tussen de nummer drie en acht bedroeg slechts drie punten. In een spannende partij kwam Joure veel beter voor de dag dan in de heenwedstrijd (27-13), toch moest het de punten weer aan de bezoekers laten.

De Jousters startten sterk aan de wedstrijd: na 2-1 kwam de thuisploeg op 3-2. Invicta kwam beter in zijn spel en ging er op en erover: 3-6. Joure vocht zich vervolgens knap terug in de partij en maakte weer gelijk, 7-7. Tot de rust was het stuivertje wisselen tussen de ploegen, maar het was Invicta dat met een nipte voorsprong (9-10) de kleedkamers opzocht.

Invicta slaat toe
Na de pauze sloegen de bezoekers direct toe. De Kollumer dames waren loepzuiver en na tien minuten was het verschil vier. De thuisploeg probeerde van alles om de aansluiting te vinden, maar wist in het tweede bedrijf niet dichterbij dan twee verschil te komen. De ploeg uit Kollum had simpelweg meer over en won met 16-19. De uitslagen in de andere wedstrijden in de poule waren positief voor de Jousters, de nummers drie tot acht staan nog steeds binnen drie punten van elkaar.

Volgende week speelt Joure geen competitiewedstrijd, maar staat het slottoernooi van SC Joure op het programma. Een week later komt Joure in Buitenpost in actie tegen koploper Flamingo’s.