Jongens Pegasus turnen eindelijk weer een wedstrijd

Foto Joukje Bollen

HEERENVEEN – De jongens van Pegasus Lemmer mochten afgelopen zaterdag eindelijk weer eens deelnemen aan een wedstrijd. Er waren geen prijzen te verdienen, aangezien het om een try-outwedstrijd ging. Voor een aantal jongens was het de allereerste wedstrijd. Des te leuker was het dan ook om deze te mogen turnen in het Epke Zonderland Turncentrum.

Al vroeg in de ochtend mocht de onderbouw beginnen. Dit zijn de jongste turners. Zij mochten op zes onderdelen laten zien wat ze konden. Ze kregen hier geen punten voor, maar stickers. ,,Brons als je het goed deed, zilver als je het nog wat beter deed en goud als je het super goed hebt gedaan'', laat Pegasus weten. Daley, Sym, Luuk, Ferre, Mathijs en Willem-jan lieten zien dat ze sommige toestellen al heel goed konden. Op andere toestellen kan het nog wat netter. Daar gaat de club de komende weken weer hard aan werken. De jongens kregen gelijk na afloop hun diploma met de stickers erop. En er zaten al een paar gouden bij.

Derde plek pupillen
Begin van de middag was het de beurt aan onze pupillen. Wieger, Ynte, Harm en Pelle zaten samen in team Pegasus. Voor Wieger was het zijn allereerste wedstrijd, maar ook voor de anderen was het lang geleden. Na het eerste toestel waren de zenuwen wel weg en lieten ze hele mooie oefeningen zien. Bij de vloer waren ze even vergeten hoe de oefening ook al weer moest, maar gelukkig herstelden ze zich goed. Hoewel er geen prijsuitreiking was, mochten ze als team toch naar voren stappen. Ze hebben een derde plek behaald.

Senioren en Jeugd C
In de laatste wedstrijdgroep mocht Jarno bij de senioren starten. Tegelijk kwam het team van de Jeugd C in actie. Ook dit team had te maken met hele moeilijke oefeningen, maar wat ze konden, deden ze erg netjes. Bertus, Douwe en Sydo deden niet veel voor elkaar onder en samen met Bo van SSS Heeg behaalden ze een vijfde plek.

Jarno had geen verplichte oefenstof en mocht zijn eigen oefeningen samenstellen. In de laatste week heeft hij de vloeroefening pas bedacht en werd daar ook nog tweede mee. Op de brug werd hij ook tweede, ook de andere toestellen gingen goed. In totaal werd Jarno vierde.

Pegasus: ,,We hebben een prachtige dag gehad, mooie oefeningen gezien en gaan na de meivakantie weer verder trainen. Op 11 juni mogen we weer naar het Epke Zonderland Turncentrum.''