Inlineskate toppers rijden eerste wedstrijden in Heerenveen

HEERENVEEN - Vrijdag en zaterdag klonk het startschot van het topsport wedstrijdseizoen inlineskaten. Dat gebeurde op de inlineskatepiste van Sportstad Heerenveen.

Enthousiaste skeeleraars streden om de plaatsen op het erepodium. Publiek was daarbij, evenals tijden de fieldlabtest twee weken geleden, niet welkom. Waar bij het fieldlabevent er vooraf nog door alle aanwezigen getest moest worden op corona was daar nu geen sprake van.

Alleen de sporters, trainers/coaches en een select aantal medewerkers moeten een negatieve test overhandigen. Van de aangekondigde gezondheidscheck bij het betreden van het met linten afgezet terrein is geen sprake. Ook worden er direct om de baan weinig mondkapjes gedragen. Daarbij aangetekend dat het dan wel om een overdekte piste gaat, maar dat deze rondom grotendeels open is.

De overwinningen gingen bij de puntenkoers op vrijdag naar Elsemiek van Haaren en Luc ter Haar. Beide wonnen zaterdag ook de afvalkoers. Op de 1000 meter ging de winst naar Remon Kwant en Elisa Dul, die er beiden ook met de winst op de 500 meter vandoor gingen.