IJsbanen wachten op Koning Winter

Foto Gewoan Dwaan - Douwe Bijlsma

WIJCKEL - Volgens de deskundigen laten de weerkaarten zien dat er een volop winterse periode aankomt. Als alle voorspellingen uit gaan komen, komt Koning Winter zaterdagmiddag het land binnen. Er wordt behoorlijk sneeuwval verwacht. Of de koude lucht ook voor een mooie ijsvloer op onder andere de ijsbanen zal zorgen is nog de vraag. Het ijsbaanterrein in Wijckel is er in ieder geval klaar voor.

Ook binnen de huidige coronamaatregelen mogen de ijsbanen open voor schaatsliefhebbers. Daarbij moet volgens gemeente De Fryske Marren wel rekening worden gehouden met de geldende regels. Personen van 18 jaar en ouder mogen in groepjes van maximaal twee personen en op 1,5 meter afstand van elkaar schaatsen. Alle kleedkamers blijven gesloten en koek & zopie is alleen toegestaan wanneer het eten en drinken buiten afgehaald kan worden. Hoeveel schaatsers er maximaal op een ijsbaan mogen is afhankelijk van de grootte van de baan.

De afgelopen dagen heeft Willem Hut namens de KNSB overleg gevoerd met Den Haag. Hij wilde graag kijken of er toch mogelijkheden zijn om wedstrijden op natuurijs te organiseren. Het overleg is echter voor menig liefhebber op een teleurstelling uitgelopen, er wordt geen uitzondering gemaakt, schaatswedstrijden zijn niet toegestaan.