Het viel nog mee tijdens de wedstrijd Langweer 1 – Terschelling 1

LANGWEER - Dat Langweer 1 een moeilijk seizoen door maakt is geen geheim meer. Maar liefst acht spelers waren afwezig of geblesseerd. De hulptroepen van het tweede elftal waren nodig om tot een team te komen. Willem Zwaga en Folkert Sappé maakten hun debuut in het eerste.

In de dertiende minuut was er een afzwaaier van Terschelling. In de 15e minuut gevolgd door een goede voorzet van Jorn Postma waarna Sander Drost net te laat om het af te maken. Beide partijen konden in de eerste helft geen kansen creëren die echt gevaar opleverden. Keeper Gosse Cox moest wel een paar keer redding bieden. Op slag van rust was er nog een kans voor Terschelling, het schot ging echter over. De ruststand was 0-0.

Er werd gewisseld tijdens de rust, de moe gestreden Folkert Sappé, Jorn Postma en Marten Klaas Brinksma werden vervangen door Pieter Bloemendaal, Willem Zwaga en Sander Hamers. Maar zoals zo vaak dit seizoen ging het ook in het tweede deel van de wedstrijd weer mis voor Langweer. Vanuit een corner scoorde Terschelling in de 46e minuut de 0-1. Vijf minuten later verdween de bal weer achter Gosse Cox: 0-2. De wissels die daarna voor Langweer in het veld kwamen konden niet voorkomen dat Terschelling in de 75e minuut wederom wist te scoren: 0-3.

In de 90e minuut werd Sander Drost op snelheid gelanceerd en gaf een voorzet die niet te missen was. De uit Zweden teruggekeerde spits Pieter Bloemendaal deed wat hij moest doen en bracht de 1-3 op het scorebord.

De verslaggever van besloot met de woorden: ,,Gelukkig klopten de Vrienden van de Keet op de deur van VV Langweer. Jonge spelers die enthousiast zijn, in de leeftijd van 17 tot 20 jaar. Dit is misschien de redding voor de VV Langweer. De toekomst zal het uit wijzen, met drie voetbalclubs binnen 6 kilometer afstand is het overleven.''

De volgende wedstrijd is 24 april om 14.30 uur Langweer 1 – De Sweach 1.