Hendrika Stegenga schrijft geschiedenis met winnen puntenklassement

BALK - Als eerste kaatser in de clubhistorie van KV Cannegieter is Hendrika Stegenga uit Balk er in geslaagd het prestigieuze puntenklassement op haar naam te schrijven.

De prijs gaat jaarlijks uit naar de beste kaatser van het seizoen in haar of zijn categorie. Stegenga kaatste bij de KNKB-wedstrijden bij de schooljeugd (geboortejaar 2008 en 2009) 22 punten bij elkaar. Ze was in de A-klasse goed voor vijf overwinningen, drie tweede prijzen en een derde prijs.

Extra knap is het dat Stegenga pas eerstejaars is in de categorie. Volgend seizoen mag ze nogmaals uitkomen bij de schooljeugd. Ze kan haar titel dus gaan verdedigen.

Achter Stegenga werd Anna Lotte van Beem tweede met 16 punten. Maren de Vries uit Balk verzamelende met twee overwinningen, drie tweede en drie derde prijzen ook 16 punten. Zij had minder overwinningen dan Van Beem, waardoor ze derde in het klassement werd. Klaske Gaastra werd derde met 15 punten. 

Op de kaart
Die twee zetten KV Cannegieter eerder dit seizoen al op de kaart door met Brecht Renema uit Gaastmeer een derde prijs te veroveren bij de prestigieuze Ald-Meiers Partij. Ook dat was een primeur voor de club.

De technische schooljeugdcommissie van kaatsbond KNKB roemde de fanatieke Hendrika Stegenga voor de rust, het overzicht en positivisme in haar spel. ,,Je slaat niet altijd domweg richting de boven, maar vaak slim de kaats voorbij en bent altijd positief richting je maat.’’ Vooral als voorinse was ze dit seizoen een plaag voor de opslagers.

Tekst: KV Cannegieter