Helft van de kransen blijft in Balk

BALK - Enthousiast zagen Freddy en Tine Haantjes een paar weken geleden hoe zoon Pieter tijdens de vakantiekaatspartij zijn eerste krans veroverde. Meteen besloten de Harichster ondernemers ook een partij te omarmen. Zondag was het al zover en stond op het kaatsveld in Balk de Haantjes Motus Federatiepartij op de agenda. In twee klassen werd om vier kransen gestreden.

Maar liefst negen kaatsers in de gele shirts van KV Cannegieter mengden zich onder de deelnemers. Twee van hen gingen met een krans naar huis. Hendrika Stegenga en Sverre Stobbe moesten bij de pupillen vier keer kaatsen. De eerste drie partijen werden omgezet in winst en in de vierde troffen ze Mariska Stegenga en Elina Schotanus, die ook drie keer wonnen. 

Daarmee was de pupillenfinale volledig gevuld met talenten van de organiserende vereniging KV Cannegieter. In die eindstrijd pakten Mariska en Elina het eerste bordje, maar gaandeweg de partij liepen Hendrika en Sverre uit naar 5-3. Op een 6-2 stand in het negende eerste plaatste Hendrika een zitbal, waarna zij en Sverre de kransen kregen omgehangen. 

De tweede prijs was voor Mariska en Elina en Maren de Vries kreeg samen met haar Makkumer maat Haye Tjeerdema de derde prijs. Pieter Haantjes, zoon van de sponsor, eindigde net buiten de prijzen op de vierde plaats. 

Schooljeugd
Bij de schooljeugd was een flink contingent meisjes van De Lege Geaen afgereisd naar Balk. Met de kransen keerden ze huiswaarts. Brecht Renema uit Heeg won een paar weken eerder al de krans bij de vakantiepartij en werd nu wederom in bloemen gehuld. Met Berber van der Goot maakte ze de favorietenrol meer dan waar. 

In de finale stond ook een schoolmeisje van KV Cannegieter. Luanna Stobbe was met Rigt van der Velde (Goënga) echter een maatje te klein. Bij een 4-1 achterstand kregen de twee de kans om terug te komen, maar het eerst ging toch verloren. Uiteindelijk was de finale op 5-2 6-0 voorbij. 

In de troostfinale om de derde plaats mocht Anna Hilde Kramer het samen met Elbrich Kooistra (Loënga) opnemen tegen Ilse Baanstra (Sneek) en Martsen van der Goot (Goënga) de clubgenoten van De Lege Geaen wonnen afgetekend met 5-1 6-0 en kregen de laatste twee gevulde enveloppen.  

----

Uitslag Haantjes Motus federatiepartij 

Pupillen: 1. Sverre Stobbe en Hendrika Stegenga; 2. Mariska Stegenga en Elina Schotanus; 3. Haye Tjeerdema en Maren de Vries. 

Schooljeugd: 1. Brecht Renema en Berber van der Goot; 2. Rigt van der Velde en Luanna Stobbe; 3. Ilse Baanstra en Martsen van der Goot.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden