Gratis watersporten voor kinderen 9 t/m 11 september in Delfstrahuizen!

Foto Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma

DELFSTRAHUIZEN - Kinderen die altijd al eens hebben willen suppen, kanoën of zeilen, kunnen hun hart ophalen! Van donderdag 9 tot en met zaterdag 11 september meert Optimist on Tour weer aan bij het Tsjûkemar in Delfstrahuizen.

Kinderen met minimaal zwemdiploma A en t/m 12 jaar, kunnen drie dagen lang naar hartenlust gratis kanovaren, suppen of zeilen. Daarnaast kunnen ze als echte water professoren proefjes doen in het Optimist on Tour Waterlaboratorium.

Onder schooltijd voor schoolkinderen
Optimist on Tour Delfstrahuizen is een initiatief van de Club van Aanjagers van de Tsjûkemar en het Watersportverbond. Lokale basisschoolkinderen van groep 5, 6, 7 en 8 hebben eerder in de klas de les ‘De Wereld van Water’ gekregen. Met deze les leren zij alvast iets over de boot, plank of kano en over wat je aan moet als je het water op gaat. Daarnaast leren zij de beginselen van waterbeheer, worden ze bewust gemaakt van het effect van plastic in het water maar leren zij ook over watersporten en werken in een team. Deze kinderen gaan 9 en 10 september naar het Tsjûkemar om de theorie in praktijk te brengen. Daar krijgen zij van instructeurs les in zeilen, suppen en kanoën.

Daarna voor iedereen!
Na schooltijd vanaf 15.00 uur en zaterdag vanaf 09:30 uur kunnen kinderen zich, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, inschrijven voor Optimist on Tour via de website optimistontour.nl. Dan ben je zeker van een plek. Aanmelden kan ook op locatie. Eerst krijg je theorieles op de kant. Daarna ga je zelf aan het roer zitten van een Optimist en ga je kanovaren of suppen. Plezier op het water gegarandeerd!

Professor in het Waterlab
Ook aan het Tsjûkemar gaat het over meer dan alleen watersporten. In het waterlaboratorium aan wal veranderen de kinderen in heuse professoren met witte jassen, brillen en pipetjes om allerlei proefjes met water te doen. Waarom blijven ijzeren punaises bijvoorbeeld drijven op het water? En hoe zuiver je water zodat je het kan drinken?

Sjoerdtje de Visser van de Club van Aanjagers: ‘Wij zijn ontzettend blij dat Optimist on Tour weer aanmeert aan het Tsjûkemar! Alle scholen om het meer heen komen langs en leren op deze manier over water en watersporten. En alle vakantiegangers kunnen zien hoe mooi ons meer is!’