Fries kampioenschap turnen teams voor CSC Joure

Foto Marian Talsma

JOURE – CSC Joure turnde zaterdag met twee damesteams op de Friese Kampioenschappen voor teams in Lemmer. In de Epke Zonderland turnhal in Sportstad Heerenveen stonden de jongensteams aan de start van hun teamwedstrijd.

De damesteams hadden zich in de leeftijdscategorie middenbouw eerder dit seizoen bij de beste acht teams van Friesland geplaatst. Tijdens dit Fries kampioenschap mochten op alle vier toestellen vier turnsters hun wedstrijdoefening laten zien. De drie hoogste scores telden mee voor het eindresultaat.

Het team van Anouk van der Velde, Lena Ploegstra, Gwenn Norde en Fardau Tuinier turnde zich knap naar de vijfde plaats van Friesland. Het team van Lotte Dijkstra, Iris Wijmans, Femke Lamsma en Nina van der Vliet werd in Lemmer gekroond tot Fries kampioen.

Jongens
In Heerenveen kwam Thomas van Prooijen uit in de categorie Instap A. Hij turnde mee met het team uit Meppel en haalde daarmee een keurige vierde plaats. Matthijs Busser, Bennie van der Wal en Brent van Prooijen turnden samen met Lucas Borduin van Stanfries uit Gorredijk in de categorie Pupil C. De jongens lieten nette oefeningen zien en wonnen daarmee de bronzen medaille.