FOTO'S / Ook Antoinette de Jong heeft de trainingen hervat

WOLVEGA - Na de bekendmaking eind april dat de topsport in Nederland weer aan de gang mogen, heeft ook Antoinette de Jong de trainingen hervat. De Rottumse tekende onlangs een contractverlenging, daarmee is ze in in ieder geval tot en met de Olympische Winterspelen van 2022 verbonden aan Team Jumbo-Visma.

Individueel was de voorbereiding tijdens de trainingsstop vanwege de coronamaatregelen al doorgegaan. Zo stapte de schaatsster op de fiets om samen met haar toekomstige man en ex-wielrenner Coen Rijpma kilometers te maken. Ook de krachttraining ging zoveel mogelijk door.

Begin mei kwam ook het team weer samen voor onder meer training op de atletiekbaan. Bij alles wordt er rekening gehouden met geldende coronaprotocollen. Met grote regelmaat worden de handen gereinigd en ook houden de schaatsers de afstand van anderhalve meter aan.

Dat was deze week ook het geval op ijs- en skeelerbaan Lindenoord in Wolvega. Er werd getraind in vier groepen om te voorkomen dat er teveel mensen op de baan waren. Daarnaast was er bij de ingang een eenrichtingsroute en stond een fles handgel klaar. Waar schaatsers als Antoinette de Jong normaal gesproken graag in een treintje achter elkaar rijden, was dat nu niet mogelijk.

Ondanks dat het ook in de schaatssport behelpen is om de voorbereiding naar het komende seizoen zo goed als mogelijk te laten verlopen, zijn de sporters en begeleidingsstaf in ieder geval blij dat ze weer met elkaar mogen trainen.Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden