FOTO'S / Zwaar bevochten overwinning voor voetballers Langweer

LANGWEER - De voetballers van het eerste elftal van Langweer moesten zaterdag thuis spelen tegen Sportvereniging Houtigehage. De Langweerders verlieten het veld met een zwaar bevochten overwinning en hadden daarmee drie punten in de pocket.

In de 39e minuut worstelde man van de wedstrijd Pieter Bloemendaal zich het strafschopgebied in. Daar werd hij door een Houtigehage speler uit balans gebracht met als gevolg een strafschop. Bloemendaal deed wat hij moest doen en bracht de 1-0 op het scorebord. De vreugde voor Langweer was echter van korte duur. Twee minuten later scoorde Houtigehage de gelijkmaker.

Schrijver van vv Langweer Watte Visser kwam net te laat uit de bestuurskamer en miste daardoor de 1-2 voor de uitploeg. In de 51e minuut volgde een vloeiende aanval uit het boekje, via Pieter Bloemendaal kwam Langweer op gelijke hoogte (2-2).

In de 68e minuut liet Paul Galama uit een corner heel Langweer juichen. De bal gleed in het doel met als gevolg de 3–2. In de 76e minuut ontsnapte Pieter Bloemendaal aan de laatste man, die hem daarop vastpakte. Wederom gaf de scheids een strafschop. Bloemendaal scoorde weer, 4–2. In de 83e minuut was er een blunder van keeper Jesse Bloemendaal die Houtigehage weer hoop bood, 4–3.

Gelukkig hield Langweer stand totdat in de 96e minuut voor het einde werd gefloten. Een zwaar bevochten overwinning, en de broodnodige punten zijn weer goed voor het moraal.

Volgende week heeft Langweer een uitwedstrijd in Bolsward tegen Blauw Rood 20 om 14.00 uur.