FOTO'S / Winst partuur Anna-Brecht Bruinsma tijdens eerste hoofdklasse kaatsen in Balk

BALK - Voor het eerst in het 60-jarige bestaan mocht Kaatsvereniging Cannegieter in Balk een hoofdklasse partij organiseren. Op het kaatsveld aan de Tjalke de Boerstrjitte werd de strijd gewonnen door Anna-Brecht Bruinsma, Martzen Deinum en Louise Krol.

,,Oud PC-winnaar René Anema is voorzitter van de club waar de organisatie perfect was. Met een nieuw clubhuis hebben de leden van K.V. De Cannegieter een prachtig thuishonk. Met om het uur wisseling van de keurmeesters is Balk een voorbeeld hoe het kaatsen georganiseerd kan worden'', zo laat de Koninklijke Nederlandse Kaats Bond (K.N.K.B.) weten.

Het partuur met Bruinsma, Deinum en Knol maakte er samen met het trio Tineke Dijkstra, Mintje Meintema en Marrit Zeinstra een spannende finale van. In het begin van de eindstrijd raakte Dijkstra geblesseerd. ,,Bovendien kon Marrit Zeinstra de finale niet zoals de halve finale naar haar hand zetten. Op 5-3 en 6-2 wist de goed degelijk kaatsende Mintje Meintema de kaats niet te passeren'', aldus de website van de kaatsbond.

Bron: www.knkb.nl