FOTO'S / Snelle tijden bij de Gaasterlân Rabo Run in Balk, 1.650 euro voor het goede doel

BALK - Om half twaalf zaterdagmiddag ging de Gaasterland Rabo Run, onder andere mede mogelijk gemaakt door GrootDeFryskeMarren, weer los vanaf sportpark De wilgen in Balk. Dit jaar was het een jubileum, de 10e editie. Door Corona is dit drie jaar uitgesteld, maar uiteindelijk kon de loop dit jaar doorgaan.

En er was veel belangstelling voor. Circa 750 lopers gingen de persoonlijke uitdaging aan, een persoonlijk record of gewoon uitlopen. Dwars door het mooie landschap van Gaasterland liepen ze de afstanden 4 mijl, 12 km of de halve marathon. Beginners en ervaren lopers kwamen dus aan hun trekken. De temperatuur was goed en gelukkig bleef het droog, goed voor lopen en toeschouwer die in ruime mate aanwezig waren.

Voor het goede doel
Loopgroep “De Rappe Hurdrinners” deed mee voor hulp aan het arme Sri Lanka. Het echtpaar Nienke en Age heeft hun dochter Luka geadopteerd en willen iets voor dit land terug doen. Door deze loop te sponseren werd voor het goede doel 1.650 euro opgehaald. Een prachtig bedrag.

De halve marathon bij de dames werd gewonnen door Mireille Baart in 1.27.05 en bij de heren ging de winst naar Sebastiaan Gremmen in 1.14.59, beiden uit Nijmegen. Behoorlijk rappe tijden. Meer informatie, foto’s en filmpjes zijn te vinden op www.gaasterlan-run.nl

Tekst Folkert Folkertsma