FOTO'S / Sjinkie Knegt bedankt Martini Ziekenhuis met kunstwerk

BANTEGA / GRONINGEN - In 2019 liep shorttracker Sjinkie Knegt ernstige brandwonden op na een ongeluk met de houtkachel. Na een intensieve behandeling van zeven weken, wilde de Bantegaaster graag iets terugdoen voor het hardwerkende personeel in het Martini Ziekenhuis in Groningen. Samen met de Groningse kunstenaar Michel Velt, maakte hij een persoonlijk en uniek schilderij om zijn dankbaarheid te tonen en ter inspiratie voor alle patiënten die dagelijks vechten voor hun gezondheid.

Sjinkie is ontzettend dankbaar voor de tomeloze inzet van alle artsen en verpleegkundigen die hem bij hebben gestaan in de lastige herstelperiode na zijn ongeluk. Het schilderij van Michel Velt met een stralende Sjinkie in actie, biedt steun en inspiratie voor het personeel in het Martini Ziekenhuis en de herstellende patiënten.

Gouden missie voortzetten
Sjinkie is inmiddels, mede dankzij de goede zorg, volledig hersteld en is momenteel volop in voorbereiding op de Olympische Winterspelen van 2022, die op 4 februari 2022 van start gaan in Peking. “Het is heel mooi om op deze manier iets terug te kunnen doen voor het Martini Ziekenhuis. Ze hebben destijds enorm goede zorg verleend en mede dankzij hen kan ik nu mijn missie op weg naar goud voortzetten!”, vertelt hij.

Sonja Scholten, brandwondenarts in het Brandwondencentrum Groningen in het Martini Ziekenhuis: “Dit prachtige kunstwerk is een inspiratie voor ons allemaal; zowel voor patiënten als medewerkers in het ziekenhuis. Brandwondenzorg gaat niet alleen over genezen van de brandwonden”, legt Sonja Scholten uit.
“De behandeling richt zich op een zo volledig mogelijk herstel van de patiënt om weer te kunnen doen, wat belangrijk is voor de patiënt. Voor Sjinkie was dat weer op het ijs staan en presteren op het hoogste niveau. Sjinkie laat zien dat dat ondanks de littekens toch mogelijk is! Dat alleen is al een gouden medaille waard. Hoe mooi zou het zijn als hij deze ook wint op de Olympische Spelen!”