FOTO'S / Regen, harde wind en kou maken Elfstedenfietstocht zwaar

SLOTEN - In Bolsward gingen Pinkstermaandag vanaf vroeg in de ochtend 11.700 deelnemers aan de Fietselfstedentocht van start. De omstandigheden waren zwaar. Regen en harde wind maakten dat menig fietser verkleumd raakte of zelfs onderkoelt. ,,De hel van het noorden'', zoals een deelnemer vanaf zijn tweewieler in het voorbijgaan riep.

De warmte moest onderweg komen van familie en vrienden langs de kant die voor deelnemers eten en drinken mee hadden. Ook de aanmoedigingen van het publiek en de muzikale steun van verschillende dweilorkesten onderweg, waaronder op Tjerkgaast, hielpen de fietsers op de 235 kilometer lange tocht vooruit.

Bewoners AZC stempelen
Ook in Sloten stonden en zaten de toeschouwers klaar om te applaudisseren, al waren het er door het slechte weer wel minder dan tijdens voorgaande edities. De fietsers werden even buiten de kleinste elfstedenstad opgewacht door bewoners van het AZC in Balk die graag iets terug wilden doen voor de opvang. Met veel enthousiasme stempelden ze de kaarten en deelden koek uit.

Na Sloten ging de tocht via Oudemirdum in de richting van Stavoren en Workum om uiteindelijk, na een lange dag op de fiets, daar te finishen waar ze ook gestart waren, in Bolsward.

Klik de link voor alle foto's www.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0oQzFcM3a139WWNwXtRD8SFzFY9v5b2SdXA9rQ6Sep8irg6gP7ZZAoGuCgxD7xMCCl&id=1544399035672511